Данас су, на основу решења Одељења за инспекцијске послове о забрани коришћења објекта, започети радови на уклањању барака код главне аутобуске станице у Обреновцу. Начелница тог одељења Светлана Перишић је подсетила да су у питању бараке које су некада коришћене за потребе више јавних институција, међутим, после поплаве и због саме природе материјала од ког су изграђене, бараке су проглашене небезбедним.

Члан Већа Милош Станковић је рекао да се наставља са активностима уређења центра града. Он је истакао да је у претходном периоду успешно решено неколико критичних тачака, од којих је издвојио уклањање железничке кућице која се, такође, налази на неколико десетина метара од главне аутобуске станице.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је истакао да су баш на ово место, у претходном периоду, грађани указивали као на најнеуредније и најопасније по здравље и околину.

– Након добијених свих докумената и завршетка неопходне процедуре која је била обимна за све институције које су били управитељи овог објекта, добили смо сагласност и сада крећемо у уклањање овог објекта. Од Савета Треће месне заједнице, сада очекујем предлог како и на који начин ћемо уредити овај простор. Мислим да би било лепо да се овај урбани џеп уреди са једним парком са клупицама. Такође, дао сам налог да у петак почне и уклањање објекта поред цркве, како би обележавање 150 година обреновачке цркве прошло у најбољем реду. Породица Поповић је исплаћена за тај објекат и тај простор може да постане паркинг простор – казао је Чучковић и најавио уређење свих проблематичних простора као и тротоара по Обреновцу.