Јавно комунално предузеће ”Обреновац” је захваљујући новим машинама које су купили у претходном периоду данас очистило још једну дивљу депонију. У питању је депонија на територији месне заједнице Барич, на простору око фабрике ”Прва искра”.

Директор ЈКП ”Обреновац” Зоран Лапчевић је подсетио да је почетком године Градска општина Обреновац покренула свеобухватну акцију уређења и чишћења града. У оквиру те акције, до сада су уклоњене велике дивље депоније у Великом Пољу, Звечкој, Скели и Конатицама.

– Као друштвено одговорно предузеће излазимо у сусрет захтевима месних заједница и нашем оснивачу, општини. Апелујемо стално на грађане, међутим јасно је да у Барич не баца смеће неко из Кртинске, већ људи из Барича. Имате судове и канте за смеће, имате могућност да сваког првог викенда у месецу, све оно што је кабасто што не може да стане у канту ми изнесемо бесплатно, чак иако имате изненадну или хитну потребу за изношењем смећа, ту смо да помогнемо у границама нашег капацитета. Почистићемо ову депонију, али бих волео да се на ову локацију не вратимо кроз пар месеци. Нисам сигуран у то да овај простор неће поново бити заузет ђубретом – рекао је Лапчевић и истакао да се на свест грађана утиче апелима, али да паралелно са апеловањем, иде и кажњавање.

Председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђан је истакао да на простору око ”Прве иске” годинама постоји проблем са неадекватним одлагањем отпада. Он је апеловао на мештане да не бацају смеће на места која за то нису предвиђена због себе и због своје деце.

Бранислав Вилотић испред Кабинета председника општине је рекао да је општина препознала проблем и да су све дивље депоније мапиране и детектоване. Он је напоменуо да је велики број депонија већ уклоњен, али нажалост, како каже, на неким местима народ и даље одлаже отпад. Вилотић је подсетио да су казне за починиоце велике, а да ће се општина са својим службама трудити да се по граду не види ни једна бачена кеса.