Градска општина Обреновац на самом почетку 2011. године по први пут организује манифестацију “Град отвореног срца”. По угледу на традиционалну београдску акцију “Улица отвореног срца”, 1. јануара, од 12,00 до 15,00 часова, на Тргу др Зорана Ђинђића у Обреновцу, деци Обреновца ће Нову годину пожелети музичари, песници, плесачи, кловнови…

Програм, који ће се одвијати на градском тргу 1. јануара, састојаће се из три дела. У првом ће се представити дечији градски хор “Цврчак”, плесна група “Идеа”, дечији ансамбл КУД “ТЕНТ”, културно – уметничка друштва “Ромале” и “Драган Марковић” и кловновска драмска група “Ћоше”.
За други део програма васпитач Драгана Каначки је припремила Дечију олимпијаду са играма као што су “музичке столице”, “котрљање поклона”, “фигуре од снега” и друге.
Трећи део програма “Град отвореног срца” чини подела награда најуспешнијим учесницима ликовног и литерарног конкурса на тему “Обреновац – град отвореног срца”, пантомима кловнова, “песнички шоу” Владе Батинића и наступ Деда Мразева на моторима.
 
Основна идеја ове манифестације је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости.