Пре две недеље је Градска општина Обреновац расписала јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за подстицај развоја предузетништва, микро и малих правних лица. Тим конкурсом је предвиђена додела бесповратних средстава предузетницима, микро и малим правним лицима у укупном износу од 6.000.000,00 динара из средстава обезбеђених у буџету општине Обреновац за 2018. годину. Бесповратна средства се одобравају привредним субјектима у једнократном износу до 60.000,00.

С обзиром да је у Одељење за привреду и развој пристигао велики број пријава и да су средства за ову намену утрошена, конкурс се затвара, рекла је данас начелница тог одељења Маја Лалић.

– У овом тренутку имамо знатно више пријава од средстава која су планирана за ову намену. У тексту самог конкурса стоји да је конкурс отворен од дана објављивања на интернет страници градске општине Обреновац и огласној табли Управе градске општине Обреновац, до утрошка средстава предвиђених за ову намену, а најкасније закључно са 31.12.2018. године. Саветујем предузетнике који су тек планирали да се пријаве да не прикупљају конкурсну документацију и тиме троше своје време и новац, јер су средства већ утрошена – рекла је Маја Лалић и напоменула да ће јавност бити благовремено обавештена уколико у општинском буџету буде опредељено додатних средстава за ову намену.