У претходном периоду извршена је санација равних кровова стамбених зграда у градским насељима о трошку Градске општине Обреновац, a данас је члан Већа, Милош Станковић, најавио да ће се по узору на ту акцију, санирати и коси кровови. Прва у низу зграда која ће добити помоћ биће зграда број 99 у насељу Старо игралиште.

– После успешно спроведеног програма за санирање равних кровова у насељима Сунце и Старо игралиште, озбиљно смо приступили свим проблемима и детектовали их и када је у питању прокишњавање и санирање кровова у насељима Дудови и Ројковац. Данас смо у згради која има дугогодишњи проблем у Улици Вука Караџића 99. У току су припремни радови, а очекује се да ће радови на санацији започети ускоро – казао је Станковић.

Председник Савета Треће месне заједнице Иван Стојић је рекао да је пре месец дана председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао станаре који имају проблем са прокишњавањем косих кровова у насељу Старо игралиште, те да је тада договорено да се дође до реализације и овог програма.

Копчалић Хамзалија је управник зграде, изабран од станара.

– Претходне четири године сам био председник скупштине станара, сада сам изабран за управника и нисам професионалац. Захвалио бих се општини на овом уступку, јер станари нису у могућности сами да ураде санацију. Нема проблема са станарима, сви смо као породица, једни другима излазимо у сусрет, али овај проблем никада не бисмо могли сами да решимо – истакао је Копчалић.