Општина Обреновац у сарадњи са три школе страних језика организовала је бесплатан курс енглеског језика који је трајао 3 месеца. У галерији Спортско-културног центра Обреновац свим учесницима који су похађали бесплатан курс енглеског језика, а који су успешно положили завршни испит, подељени су сертификати. 

Укупно 118 полазника успешно је завршило курс, ја вам честитам на марљивом труду и одговорном раду. Ми ће ове активности наставити у будућности, пошто желимо да и други људи науче језик, као и да полазници усаврше своје знање. Компанија ,,Меи Та” ја велика шанса за све обреновчане, позивам све да конкуришу за посао, преко нашег сајта, уколико то до сада нису урадили. Они започињу ускоро изградњу друге фабрике која ће бити дупло већа од постојеће. Знање енглеског језика је веома битно за рад у интернационалној компанији -рекао је члан Већа Предраг Јовановић.

Школе страних језика под покровитељством општине имале су прилику да обучавају младе људе и овакви пројекти би требало и у будућности да се реализују.
Сматрамо да је ово један модеран пројекат, да је ово нешто добро што је наша општина организовала јер младима људима у том радно способном добу је важно да говоре језик, онај који им је то омогућио учинио им је велику услугу. Ученици су показали да су вољни да уче нове ствари, веома су напредовали и вредно радили – рекла је Kсенија Филимоновић из школе страних језика.
Учесници курса су истакли да ће им завршени курс енглеског језика бити само додатни плус за аплицирање за посао.