Данас је у згради општине Обреновац потписан уговор о преузимању прихватилишта за псе и мачке који је изграђен у Обреновцу о којем ће убудуће водити бригу ЈКП ”Ветерина Београд”. Уговор су потписали председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, директор ЈКП ”Обреновац Зоран Лапчевић и директор ЈКП ”Ветерина Београд” Будимир Грубић.

Грубић је рекао да је ово само наставак успешне сарадње.

– Ми смо и претходних година радили на смањењу популације напуштених паса. Због неодговорног власништва, то јест неодговорних људи, дошли смо у ситуацију да мора да се отвори још једно прихвтилиште да бисмо помогли и самој заједници, а свакако и псима који су у том смислу угрожена врста. Сведоци смо да се довозе пси у Београд из руралних делова Србије. Нажалост, ”Ветерина Београд” има ресурсе још увек, али број паса који се доводе и пуштају на наше рубне општине, лагано превазилазе наше могућности за Београд. Због тога смо и кренули у акцију, то је, у ствари, стратегија за национално решавање проблема напуштених паса, градоначелник је то још са Управом за ветерину, министром и са нама, покренуо још пре годину дана. Лагано се остварују планови и програм који смо предвидели како и на који начин ћемо да решимо тај проблем – казао је Грубић.

Директор ЈКП ”Обреновац” је том приликом изразио захвалност свим учесницима у реализацији овог посла.

– Пре свега да изразим захвалност председнику општине и директору ”Ветерине Београд” да се ангажују и да до овог споразума дође. Њихово ангажовање било је кључно у свим сегментима од планирања до реализације, што је још један у низу доказа одговорног понашања, и успостављања добробити друштва у чему ЈКП са своје стране учествује у пуном капацитету, у складу са законом и надлежностима које има – казао је Лапчевић.