Почетком фебруара Министарство омладине и спорта покренуло је акцију ,, опрема за 100 фискултурних сала”. Школа у Баричу део је овог пројекта, па је у њу данас стигла нова спортска опрема. Ученици су добили 40 лопти, мрежу за одбојку, две кошаркашке табле и два рукометна гола.

Државни секретар за спорт Предраг Перуничић казао је да се акција наставља тамо где је потребна нова спортска опрема. Он је истакао велико задовољство пошто је школа у Баричу једна од ретких која организује такмичења у гимнастици.
Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић рекао је да су овакве донације веома значајне за школски спорт и развој свих малишана. Он је подсетио да школарци у Баричу сад имају све услове за бављење свим спортовима. Станојевић се овом приликом захвалио министарству на пруженој подршци.
Драган Ненадић, директор ОШ ,,14 октобар” истакао је да ће нова опрема значити доста свим ученицима пошто услови нису били идеални за бављење спортом.
-Господин Станић и Перуничић су велике звезде нашег спорта и радује нас њихова посета. Ово је наставак изузетне сарадње наше општине са министарством, заједно настављамо да радимо у интересу наше деце и спорта – најавио је Милош Станковић, члан Већа ГО Обреновац.