Удружење Рома румунског порекла „14. октобар” из Обреновца добило је признање „Звезде Београда” које се додељује најбољим пројектима организација цивилног друштва који су финансирани из градског буџета посредством јавних конкурса у 2010. години. На предлог Секретаријата за социјалну заштиту обреновачко удружење је награђено за пројекат „Пружимо шансу ромској деци”.
 
Свечаност је приредила Агенција за европске интеграције и сарадњу са удружењима, а награде су уручили челници градских секретаријата, агенција и канцеларије, који су током ове године спровели петнаест конкурса и за реализацију бројних пројеката удружењима определили 300 милиона динара.
Према речима Данка Рунића, директора агенције, признања је добило петнаест организација. Идејом да се оне награде Београд показује спремност да подржи све пројекте који су у интересу грађана. Циљ награђивања јесте да се препознају, афирмишу и јавно истакну напори организација цивилног друштва усмерени ка решавању конкретних проблема Београђана, заштити животне средине, обогаћивању културне понуде града, поштовању људских и мањинских права.