Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић у Клубу за децу и младе у Спортско-културном центру „Обреновац” доделио студентске награде за најбоље студенте са територије Градске општине Обреновац у 2017/2018. школској години. Студентске награде добило је 50 студената, и то 45 студената факултета и високих школа чији је оснивач Република Србија и 5 студената акредитованих приватних факултета.

Председник Чучковић се обратио студентима и рекао да ће се њихов труд исплатити јер је Обреновац постао град будућности и град где се могу професионално остварити. Чучковић се подсетио својих студентских дана и истакао да за време бомбардовања студенти, на пример, нису имали новца ни за свеске.

– Позивам вас да апелујете на друге да је књига и знање оно што вас сигурно доводи до стабилне финансијске будућности. Видели сте да смо у компанији ”Меи Та” запослили 1000 људи, видели сте да се ради пројекат одсумпоравања на ТЕНТ-у, видели сте да се гради фабрика соје, то ће све наредних неколико месеци или годину дана бити завршено. То су простори у којима смо доказали на делу да су ти људи у те компаније ушли са својим знањем, са својих 10 прстију, са својим дипломама, без маме и тате или странке – казао је Чучковић.

Милош Станојевић члан Већа Градске општине Обреновац је приметио да међу награђенима има велики број оних који су претходне године били учесници програма ”Матурско лето”, то јест, оних који су о трошку општине ишли на летовање на грчко острво Закинтос. Он је најавио да општина планира поново да реализује тај програм, те да ће на пролеће бити објављени услови под којима матуранти и студенти могу да учествују.

Помоћник председника Драган Блажић је рекао да је ово још један вид подршке коју општина усмерава ка ученицима и студентима.

– Хоћемо да покажемо да ова материјална помоћ није крај наше комуникације са њима. Ми се надамо да ће сутра неко од њих водити овај град и ову државу, те од ове године имамо новину у конкурсу. Сваки студент који је добио новчану награду, а има идеју из његове области студија чији је циљ унапређење квалитета живота на територији градске општине Обреновац, предлог у виду семинарског рада може доставити градској општини Обреновац приликом преузимања студентске награде – казао је Блажић.

Између осталих, Дуња Ћорломановић студенткиња Факултета уметности у Београду је предала два предлога пројекта, од којих је један мурал у дворишту Библиотеке ”Влада Аксентијевић”.

Студентима се додељује студентска новчана награда у појединачном нето износу од по 72.000,00 динара. Овом приликом најбољима са територије општине Обреновац додељена је прва рата, док ће друга бити додељена у јуну ове године.