Јавно комунално предузеће “Водовод и канализација” данас је започело радове на изградњи водоводне мреже у Месној заједници Баљевац. До јуна ће градску воду добити мештани из Јанковића и Јовановића краја и Ромског насеља, а у плану је изградња 650 метара примарне и 2,100 метара секунадрне мреже.

Директор ЈКП Водовод и канализација Бранко Матић је рекао да ће се овим радовима комплетирати снабдевање водом за Баљевац.

– Надам се да ћемо овде имати велики број прикључака и да ћемо задовољити потребе људи за здравом и питком водом у насељу Баљевац. Овим пројектом, практично завршавамо обезбеђивање градске воде за овај део општине – рекао је Матић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је окупљеним мештанима обећао да неће проћи ни једна недеља да се нешто ново не ради и закључио да након ових радова више неће постојати ни једна кућа без воде у Баљевцу. Чучковић је обавестио мештане да је било разних опција и траса за изградњу недостајуће мреже, као и да је изабрана траса најскупља, али ми смо, како каже, богата општина. На крају је свим мештанима и градитељима пожелео срећу у раду.

Мештани и представници Савета месне заједнице Баљевац су истакли да им је изградња водоводне мреже од егзинстенцијалног значаја, јер је Баљевац слабо покривен чак и бунарском водом.

Заменик председника Градске општине Миодраг Митровић је истакао да су одговорним вођењем јавних финансија створени услови да се из уштеде која је остварена на овим радовима, изгради водоводна мрежа за додатних 37 кућа у Конатицама код Гробља, као и за још 20 кућа према Степојевцу.