Поводом обележавања Дана општине Обреновац, синоћ је у позоришној сали Спортско културног центра Обреновац изведена представа „Резедо прича“. Представа је део PASCO пројекта који се реализује у сарадњи са норвешким округом Бускеруд.

Након представе у Галерији СКЦ-а је приређен коктел на коме су свој први наступ имали чланови новоформираног општинског дечијег хора „Цврчак”. Вече је употпуњено поклон концертом Владе Георгиева, који је организовала Градска општина Обреновац у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине и просторно планирање.
 
– Обележавање 20. децембра смо почели представом “Резедо прича” која је део PASCO пројекта, а пројекат је настао као резултат наше интернационалне сарадње са округом Бускеруд у Норвешкој. То је заједнички пројекат који су реализовале Јелена Луетић и Мирјана Ристић по тексту Драгана Бабића Драгуце, уз наше сјајне младе глумце. Са нама су вечерас и наши драги пријатељи из Норвешке. Имамо неколико глумачких група које постоје на нашој територији већ неколико година и ја сам задовољан оним што се дешава у нашем граду. Обновљен је и градски хор који је после само месец дана вежбања имао прилику да се представи на великој сцени поводом имендана општине. Што се представе тиче, порука је јасна, ми немамо резервну планету него само ову и то знају сви у нашој општини. Немамо ни резервну општину. Хтео бих свима нама да пожелим да нам  2011. година буде срећна и успешна. Срећу треба заслужити као што смо је ми заслужили концертом Владе Георгиева – рекао је Жељко Јоветић, председник Градске општине Обреновац.

Градска општина Обреновац обележава Дан општине 20. децембра. Овај датум је значајан јер је тада услишена молба Палежана упућена Књазу Милошу  да се њихова варош прекрсти у Обреновац, а датум озваничења новог имена, 20. децембар (по новом календару), се слави као Дан Обреновца.