Поводом Дана градске општине Обреновац, који се обележава 20. децембра, данас је у симпозијум сали Хотела “Обреновац” одржана свечана седница Скупштине градске општине Обреновац.

Седници су присуствовали одборници Скупштине, чланови општинског Већа, помоћници председника општине, начелник Управе и директори јавних предузећа.

Присутнима се обратио председник ГО Обреновац Жељко Јоветић који је, између осталог, рекао:

– Значајне ствари које су урађене у овој години су оснивање буџетског фонда и измена Статута која је омогућила издавање дозвола за објекте до 800 квадрата и издавање дозвола за линијску инфраструктуру, што нам је омогућило да новац који општина приходује по Закону о заштити у унапређењу животне средине адекватно и ефикасно троши. Ради поређења, 2008. године је потрошено негде око 270 милиона динара, 2009. године 378 милиона, а на данашњи дан тај износ је на нивоу 957 милиона динара. Настављамо са реализацијом вишегодишњих пројеката, а то су наставак радова на каналу Купинац, уређење корита Баричке реке, постројење за секундарну сепарацију смећа… Следеће године ћемо више пажње посветити санирању клизишта. Уговорено је санирање клизишта у улици Буде Давидовића у Баричу, а надамо се да ћемо следеће године уговорити радове и у улици Аце Спасића у Баричу. Наставићемо са радовима на ширењу водоводне мреже, као и топловодне у мери у којој то техника дозвољава. Што се тиче пројеката који нису општински, које реализују друге институције државе, издвојио бих три велика. Први је санација пута Обреновац-Уб у дужини од 28 километара који изводи Strabag, а финансирају “Путеви Србије”. Следећи је изградња обданишта у Стублинама. Усвојено је идејно решење на нивоу града, а ми смо са наше стране извршили све административне ствари, као што су конверзија и пренамена земљишта. Трећи и најзначајнији пројекат је завршетак моста преко Саве који реализују Министарство за инфраструктуру и Дирекција за градско грађевинско земљиште. Са радовима ће се кренути почетком следеће године и прво ће се радити радови у води, а касније и радови на прилазним саобраћајницама са наше стране, а у другој половини године са сурчинске стране.

У 2010. години Скупштина ГО Обреновац је одржала девет седница на којима је разматрала укупно 144 тачке дневног реда.
Седницама је од 55 одборника просечно присуствовало 50 одборника, док је у дискусијама на седницама просечно учествовало десет одборника.
У том периоду, од 155 материјала, Скупштина је разматрала три плана и програма, донела 21 одлуку, 101 решење и 28 закључака.