Јавно предузеће за изградњу Обреновца наставља активности ширења мреже јавне расвете. Према плану и програму рационализације, побољшања и управљања јавним осветљењем који је предвиђен за ову годину, нови стубови и светиљке биће постављене у свим месним заједницама на територији општине Обреновац. 

Андреј Брековић из предузећа је рекао да је у претходних неколико дана Јавно предузеће за изградњу Обреновца реализовало радове на доградњи јавног осветљења у Јасенку, Малој Моштаници, Дражевцу, Дудовима и Белом Пољу.

– Реализацијом тих радова окончан је уговор за рационализацију и побољшање јавног осветљења на територији општине Обреновац из 2017. године којим је била предвиђена доградња 210 нових светиљки, 87 нових бетонских стубова као и замена 288 живиних енергетски неефикасних светиљки новим натријумовим светиљкама. Планирано је и постављање 7 металних стубова, од којих је већ постављено четири, а три ће бити постављена на Колубарском мосту у току сутрашњег дана  – казао је Брековић и истакао да се припрема нови уговор за рационализацију у складу са захтевима месних заједница.

Он је најавио још пуно посла у 2018. години између којих је издвојио другу и трећу фазу осветљења пешачких стаза у насељу Ројковац, осветљење нове саобраћајнице код цркве у Белом Пољу, као и осветљење око објекта здравствено рекреативног центра код базена.