Компанија “Меи Та” у Обреновцу запослила је у понедељак 999. и хиљадитог радника – браћу Ђорђа и Јована Миливојевића. Пријем за њих су у згради општине организовали председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и в.д. директор Електропривреде Србије Милорад Грчић.

Чучковић је истакао да су Ђорђе и Јован деца из поштене радничке породице из Обреновца, а који ће од данас бити финансијски независни од својих родитеља.

– У Обреновцу су статистички подаци једно време показивали да више од 30 одсто младих људи до 30 година станује са родитељима, али и живи од родитељских плата или пензија баба и деда. Данас је та ситуација у потпуности промењена – истакао је Чучковић.

Он каже да ће Обреновац наставити са запошљавањем младих, те да су Ђорђе и Јован “мотивациони фактори” за све оне који завршавају школу и желе да раде.

Чучковић подсећа да велике заслуге за покретање Компаније “Меи Та” у Обреновцу има ЕПС, који је обезбедио довољну количину струје, без које, каже, не би било те фабрике.

Према речима директора ЕПС-а, Милорада Грчића, “Меи Та” је једна од највећих инвестиција у Србији, која је од Обреновца за младе направила боље место за живот и рад.

– Млади из Обреновца не морају да размишљају о селидби у неки други град Србије или света у потрази за послом. “Меи Та” је и показни пример да је немогуће и непотребно размишљати да сви морају да раде у државном сектору. Ова општина има око 150 запослених, не може да има 1150 – указао је Грчић.

Он је навео да запослени у овој компанији имају значајно више плате у односу на досадашње плате у приватном сектору, наводећи да просечна плата у “Меи Ти” износи више од 50.000 динара.

Такође, Грчић је најавио да ће заинтересовани грађани из Лазаревца и Уба имати прилику да се запосле у овој команији, јер, како истиче, капацитети Техничке школе у Обреновцу више нису довољни.

Новозапослени радници компаније за производњу делова за аутомобиле, 26-годишњи Ђорђе и 22-годишњи Јован, кажу да им посао у тој компанији много значи, поред тога што је “занимљив и леп”, налази се у Обреновцу, те ће им омогућити да остану да живе у свом граду.

Пријему је присуствовао и Андреј Ђујић, менаџер одељења за људске ресурсе у компанији “Меи Та” и том приликом рекао да та компанија полако, али сигурно и успешно проналази своје место у глобалним структурама индустрије, а да су за то задужени њихови купци.

– Највише поверења у нас имају наши купци који нам омогућавају овако велико запошљавање радника, много веће него што смо ми почетно пројектовали прошле године. Ми ћемо у првој половини ове године запослити људе у оној мери коју смо очекивали до краја следеће године – подвукао је Ђујић.

Он је најавио да ће та компанија због убрзаног раста изградити још једну фабрику, а то значи и запослити стотине нових људи.