Данас су започети радови на припремању терена за изградњу новог крила Дома здравља у Обреновцу. Будуће крило ”Д” ће бити површине од 1700 квадрата и у њему ће бити смештене Служба хитне помоћи и Служба за здравствену заштиту одраслих.  Вредност инвестиције је 1,5 милиона евра, а рок за завршетак радова је 19 месеци.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је подсетио да су на сличан начин започети и радови на рушевинама Базне хемије, то јест на месту где се сада налази фабрика компаније МЕИ ТА. Он се захвалио свима који су учествовали у решевању свих проблема који су почели пре четири године када је покренута реализација овог пројекта, као и свима који су учествовали у креирању овог објекта.

Др Бојан Пешић, директор Дома здравља Обреновац сматра да ће нови објекат помоћи да се побољша здравствено стање популације на територије општине.

– Прошле су године откада су генерације и генерације радника Дома здравља сањале да се дом прошири. Надам се да ће изградња протећи као и пројектовање, без проблема и брзо – рекао је Пешић и захвалио се учесницима у овом пројекту, то јест Министарству здравља, Секретаријату за здравство града Београда, Секретаријату за инвестиције, Градској општини Обреновац и свим запосленима Дома здравља.

Др Обрад Исаиловић, члан Већа Градске општине Обреновац је истакао да је овај објекат дуго очекиван, али ће омогућити много већу доступност здравствене заштите и запошљавање младих лекара и медицинског особља. Исаиловић је подсетио да на евиденцији Националне службе за запошљавање у Обреновцу данас нема ни једног лекара опште праксе. Било је два лекара стоматологије, али они су данас потписали уговор о ангажовању у оквиру пројекта ”Заједно до здравља” – додао је Исаиловић.

–  Надам се да ћемо овим трендом, већ идуће године доћи у ситуацију да из наших средстава финансирамо специјализације за професије које нам недостају, а то су оториноларингологија и офталмологија – казао је Исаиловић.

Будући објекат ће бити модеран и функционалан и биће објекат високе енергетске ефикасности, јединствен по томе што комбинује неколико система грејања.