Данас су у свечаној сали Дома здравља у Обреновцу потписани уговори са лекарима који ће у наредна три месеца бити ангажовани кроз пројекат ”Заједно до здравља”. Укупно је ангажовано два стоматолога и 20 медицинских сестара који су били на евиденцији Националне службе за запошљавање а који су се пријавили по јавном позиву који је објавила Градска општина Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је том приликом, обраћајући се ангажованим докторима и сестрама, рекао да је циљ пројекта унапређење здравља популације на територији општине као и повећање доступности здравствене заштите корисницима, а посебно старим и болесним особама у сеоским месним заједницама. Он је обавестио присутне да данас почињу припремни радови за изградњу новог крила Дома здравља и да ће се тиме додатно унапредити превентива и лечење грађана. Чучковић сматра да је здравствена слика становништва очајна, и истакао да се не ради довољно на превенцији, не зато што медицинско особље није посвећено свом послу, већ зато што су људи неодговорни према свом здрављу.

Директор Дома здравља Обреновац др Бојан Пешић истакао је да је ово седми пут како се реализује овај пројекат уз помоћ Градске општине Обреновац и Националне службе за запошљавање. Он је пожелео младим колегама да искористе ову прилику и покажу своје знање као и да им је ово шанса да уче од старијих колега и стекну потребно искуство.

– Јако ми је драго што општина има слуха као и ранијих година, да бар привремено реши проблем незапослених здравствених радника, којима ће ово значити, не само као материјална добит већ и у развоју каријере. Видим да су посвећени и одговорни и да једва чекају да почну да раде – закључио је Пешић.

Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић истакао је задовољство што је општина Обреновац и ове године наставила значајну активност. Он је додао да ће општина учинити све како би млади људи дошли до посла и овом приликом истакао да тренутно на бироу нема нити једног лекара.

– Прошле године је било неколико лекара, али током године смо успели да их примио у радни однос на основу уговора о привремено повременим пословима јер је и даље на снази забрана запошљавања. Надам се да ће већина ових младих људи остати ангажована и кад се програм заврши. Прошле године је 50 одсто младих лекара и техничара остало да ради у разним службама Дома здравља – истакао је Исаиловић.