У месној заједници Звечка изводе се завршни радови на асфалтирању главне улице у том месту, Драге Вуковић Корчагин. Паралелно са тим на другом крају месне заједнице у Улици Браће Лазића постављен је радар доплер који мери брзину возила.

Председник Комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић казао је да је општина посвећена свим сегментима како би се побољшао квалитет живота у Обреновцу.

– Паралелно као што уклањамо дивље депоније, збрињавамо псе са улица, тако смо посвећени и безбедности наших суграђана у саобраћају. Ове године смо већ поставили радаре на неколико локација у граду, они служе пре свега у превентивне сврхе да би опоменули возаче. Уређаји су повезани са камерама које документују све прекршаје и повезане су са системом који се налази у нашој станици полиције – истакао је Вранешевић.

Радари се данас постављају у Дражевцу, док ће у наредном периоду бити постављена два доплера у Стублинама код школе. Уређаји су постављени како би се повећала безбедност свих учесника у саобраћају.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка радова у Улици Драге Вуковић Корчагина захвалио се савету месне заједнице на одговорном раду и нагласио да је важно што су на овој деоници постављене и каналете како би вода протицала, пошто се након сваке кише отежавао улазак мештана у дворишта.

Петар Лалић, председник савета МЗ Звечка рекао је да је та улица најфреквентија у овом делу општине и да је веома значајна пошто спаја Шабачки и Ваљевски пут. Он се овом приликом захвалио општини Обреновац и подсетио да је у претходне две године урађено доста по питању инфраструктуре.

– Двадесет године претходних није урађено као у последње две. Ову улицу смо први део реконстурисали прошле године, а данас је комплетирамо. Претходно смо урадили и пут ка окретници у Улици Радована Стублинчевића, а данас радове изводимо и у Десетој улици на Ваљевском путу – казао је Лалић.

Помоћник председника општине Обреновац Радован Манојловић најавио је да се машине у наредних неколико дана селе у месну заједницу Барич како би се урадиле улице Гробљанска и Аце Спасића. Након радова у тим улицама асфалтираће се у Пољанама деоница од главног пута ка Ибарској магистрали.

 

 

Оставите коментар