Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић одржао конференцију за медије на којој је најавио почетак свеобухватне акције збрињавања напуштених животиња.  

– Сутра крећемо у акцију која је заиста дуго очекивана. Нисмо могли раније да је покренемо док се нису остварили неопходни предуслови, али успели смо да завршимо све припремне активности. Дијагностификовали смо сваки крај Обреновца који има ову врсту проблема, сва легла паса и мачака луталица су пописана, и у уторак, 20. фебруара, раном зором, крећемо у ту активност. Акција ће трајати неколико дана док не збринемо и последњу напуштену животињу – најавио је Чучковић. Он је рекао да ће се акција спороводити у сарадњи са ”Ветерином Београд”, а да ће животиње бити збринуте у адекватним условима са адекватном медицинском негом и са довољном количином хране.

– Као друштво ћемо, пре свега, преузети бригу о животињама, а са друге стране желимо да створимо безбедне услове за живот свих грађана Обреновца – истакао је Чучковић и додао да је добијена употребна дозвола за прихватилиште за псе које је изграђено у Обреновцу.

Чучковић је замолио све људе који имају жељу да удоме неку животињу да се јаве на бројеве телефона 064/8322-674 или 064/8322-824. Он је позвао и управнике зграда да јаве уколико су станари или деца водили бригу о неком псу или мачки, јер ће општина у том случају обезбедити средства за постављање кућице за те животиње испред зграде.

– Желимо да се сви грађани осећају безбедно када пролазе кроз обреновачка насеља – напоменуо је Чучковић и апеловао на мештане села да не остављају непланирано потомство својих животиња на улазима у Обреновац.

Чучковић је позвао све грађане да учествују у овој акцији и подсетио да је у претходном периоду на овај начин, за свега неколико дана, решен проблем и дивљих депонија.

– За само неколико дана смо решили проблем дивљих депонија, али пре тога смо морали да купимо нове машине, а предуслов је био да имамо довољно новца и да проширимо обухват изношења комуналног отпада и поделимо канте. Исту ствар ћемо урадити са напуштеним животињама. Подсетићу да је животни век пса 20 година, а оних који су на улици 3 до 4 године. Они гину у саобраћајним несрећама, или у неким другим околностима које нису достојне живог створења. Сигуран сам да ћемо заједно овај велики проблем успешно решити – закључио је Чучковић.