Представници Градске општине Обреновац обишли су данас Основну школу ,,Јефимија” како би се уверили да су све школе уподобљене за наставу и спремне за пријем ђака.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић истакао је да су све школе и све спортске сале након поплаве у рекордном времену реконструисане.

-Знатно су бољи услови за учење и извођење наставе у свим школама. Такође смо успели да све школске сале поптуно реконструишемо. Прошле године успели смо да изградимо спортску салу у Грабовцу и данас деца имају простор да се баве физичком културом и тамо. Следеће радимо салу у Скели и у наредних неколико дана почеће и сами радови. Паралелно са тим у току је одабир извођача радова за изградњу фискултурне сале у Звечкој – најавио је Блажић.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић овом приликом позвао је све спортске клубове да конкуришу за издавање фискултурних сала на територији општине Обреновац.

– После страдања које смо имали 2014. године, ОШ ,,Јефимија и све остале школе изгледају заиста прелепо. Оно што је тада била кућа свих Обреновчана, познато је да је тада више хиљада грађана прошло кроз овај објекат, данас не сме у мирном времену да буде предмет свађе. Ја желим одавде да поручим да ће и друго полугодиште бити само у једној смени у Јефимији. Што се тиче ОШ ,,Љубомир Аћимовић” ми ћемо учинити све да и та деца добију своје место под сунцем и да се стекну адекватни услови за њихов рад. Плац који смо опредили за изградњу новог објекта је нешто чиме ћемо се бавити у наредном периоду. Сигурно је да ћемо у овој шклоли имати квалитетну наставу у једној смени, а у другој спортске активности свих клубова у сали која има одличне услове – нагласио је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.