Седница Већа Градске општине Обреновац одржана је данас у Месној заједници Ушће. Овај сусрет искоришћен је како би био обављен и разговор са Саветом месне заједнице о решавању текућих проблема. 

Чланови Већа градске општине Обреновац и директори јавних предузећа се територије општине Обреновац изнели су све податке о активностима које су биле реализоване на територији Месне заједнице Ушће у протеклом периоду, а које се тичу јавне расвете, образовања, дивљих депонија, пољопривреде, изградње канала, асфалтирања путева, спорта и других текућих питања.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да се ова седница симболично одржава на Дан државности републике Србије и овом приликом честитао је свим грађанима Србије национални дан.

– Ми ћемо се трудити да идемо стопама наших ратника који су извојевали нашу независност и слободу. Тежићемо да сваки наш рад доводи до напретка сваке наше месне заједнице и целог Обреновца. Данас смо урадили конкретне ствари као и у осталим месним заједницама где смо имали седнице општинског већа. Само на овај начин, директним контактом са народом можемо и ми бити успешнији – истакао је Чучковић.

Овом приликом најављено је да ће бити наставак активности седница општинског Већа у месним заједницама у Обреновцу како би грађани били ближе упознати са радом општинског Већа.

Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић казао је да се оваквим активностима појачава сарадња између савета месних заједница и општине Обреновац. Он је рекао да се решени конкретни проблеми и да су предвиђене активности које ће се реализовати у наредном периоду на простору месне заједнице Ушће.