Поводом Кинеске Нове године, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је јуче са својим сарадницима посетио раднике кинеске компаније која гради нови мост преко Саве и Колубаре у Обреновцу. 

Чучковић је радницима честитао празник и почастио их традиционалним свињским печењем, а гозба је одржана у просторијама градилишта, односно собама за слободно време и кухињи.

– Хтели смо да укажемо гостопримство, јер је политичко и економско пријатељство између Кине и Србије јако важно за будућност Србије и нашег Обреновца. Многи наши радници су радили у туђини по иностранству у Либији, Ираку или сада у МЕИ ТИ у Кини и знамо како је када су одвојени од својих породица, поготово за време празника. Хтели смо да будемо уз њих, како би ојачали то пријатељство – казао је Чучковић.

Мирко Вранешевић председник Скупштине Градске општине Обреновац је истакао велики значај пројекта изградње моста у оквиру Коридора 11 за Обреновац.

– Мост и Коридор су важни због великих гужви које се стварају на Обреновачком путу до Београда, као и због најкритичније деонице, то јест клизишта на Дубоком и Умци. За нас је овај мост прекретница, јер све више инвеститора жели да инвестира у Обреновац. То за нас значи више средстава у буџету као и више радних места у Обреновцу – закључио је Вранешевић.

Кинези Нову годину дочекују вечерас, тачније у ноћи између 15. и 16. фебруара, а према њиховом календару опростиће се од године петла и ући у годину пса.