У суботу, 17. фебруара у 10.00 часова у малој сали Спортско културног центра “Обреновац”, почеће са радом реализација пилот пројекта ”Школица спорта”.

Члан већа Милош Станковић је објаснио да је програм намењен најмлађој деци, узраста од 3 до 7 година.

– Деца ће бити у прилици да се бесплатно баве спортом кроз игру и вежбе које су прилагођене њиховом узрасту. Са њима ће радити професори физичке културе и то је потпуно бесплатни програм који је део целог циклуса бесплатног бављења спорта на територији Обреновац – рекао је Станковић и додао да је то веома добра акција укључивања малишана у спорт. Он је подсетио да је Обреновац јединствен у Србији по програму ”Еко динар” захваљујући којем је омогућено свој деци Обреновца, узраста од 10 до 18 година, да се бесплатно баве жељеним спортом.

Директор Спортско културног центра ”Обреновац” Иван Јегоровић је истакао да је Обреновац једина општина која брине о здрављу деце од малих ногу. У оквиру овог пројекта деца ће бити у прилици да се баве спортом два пута недељно, то јест сваког уторка од 17:45 часова и сваке суботе од 10 часова.

– Физичка активност важна је за децу, а да би се стекле здраве навике још у детињству, малишане треба најпре упознати са спортом кроз игру и дружење, а то ће позитивно утицати на њихов раст и развој – закључио је Јегоровић.