Градска општина Обреновац поново реализује програм финансирања четрвтог покушаја вантелесне оплодње паровима који нису у могућности да на природан начин добију потомство. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас породицу Нешић, која је пре 3 године добила ћерку вантелесном оплодњом.

Надам се да ћемо омогућити свим људима који имају проблем са зачећем да у финансијском смислу буду растерећенији. Ми овим дајемо још једну шансу и још један покушај за оно највредније на свету, а то су деца – казао је Чучковић.

Тијана и Александар Нешић из Обреновца су добили Николину након првог покушаја вантелесне оплодње, а имају велику жељу да се њихова породица прошири.

– Након што је Николина напунила 6 месеци, ми смо кренули у нове победе за даље потомство. Имали смо до сада 5 инсеменација и једну вантелесну оплодњу, и ова општинска подршка ће нам невероватно значити, јер смо до сада подизали кредите како бисмо успели да проширимо породицу, а то је нешто што желимо поврх свега. Мислим да људи који пролазе кроз ову врсту проблема, имају специфичну енергију и прави су борци, поготово жене које пролазе кроз низ анализа и процедура, да би се оствариле у улози мајке – истакла је Тијана Нешић и додала да је подршка коју даје општина важна како емотивно тако и са финасијске стране.

Др Обрад Исаиловић члан Већа Градске општине Обреновац је позвао све брачне парове који имају проблем да се јаве општини јер ће општина свима изаћи у сусрет. Исаиловић је обавестио да је данас званично објављен Јавни позив по посебном програму здравствене заштите у циљу подстицања рађања деце финансирањем поступка вантелесне оплодње средствима буџета Градске општине Обреновац за 2018. годину.

Висина финансијске помоћи по овом програму износи до 300.000,00 динара по пару.