Јавно предузеће за изградњу Обреновца и током децембра месеца  изводи радове на асфалтирању путева по месним заједницама.  Протеклих десет дана путарске машине могле су се чути широм обреновачке општине, али највише се радило у месним заједницама Кртинска, Уровци и Рвати.

– Децембар је обично месец када се интензивно ради на прављењу планова за следећу годину, што и радимо у овом тренутку, али користимо и сваки повољан дан да се заврши оно што је започето у текућој години. Конкретно, током прошле недеље обављени су радови у Јасенку, Баричу, Дрену, Грабовцу и Звечкој. Данас смо обишли Кртинску у којој је урађено око два километра путева ове године, тако да приводимо сезону крају – рекао је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.

У Кртинској је асфалтиран пут у дужини од 150 метара који спаја улицу Повртарску са улицом Три храста. Заједно са попречним путем Кртинска-Младост који је урађен почетком ове године у дужини одо око 900 метара, веза са Кртинском је много ближа и једноставнија.
У месној заједници Уровци у центру села урађена је улица у дужини од 150 метара, као и Баштованска улица у издвојеном насељу.

– Кртинска и Уровци су специфична места, јер имају издвојена насеља, али мештани су показали размевање да се и за те делове издвоје средства за асфалтирање путева – казао је Светозар Добрашиновић, директор ЈП за изградњу Обреновца.

Прошле недеље је у месној заједници Рвати, у насељу Сава, урађена пешачка поплочана стаза која становницима насеља, а посебно деци, скраћује пут до оближњег обданишта и школе. У плану је да се ускоро поставе и светиљке поред стазе.