Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин објаснио је данас да је план реконструкције и уређења бањског комплекса, популарно званог ”Цевка” измењен. Због реконструкције Спа центра у Здравствени центар, чији је завршетак планиран за јун ове године, прво ће се радити трећа фаза реконструкције ”Цевке”, којом је предвиђена градња приступне саобраћајнице и паркинга са 33 места који је заједнички за оба објекта.

– Јавна набавка је расписана 7. фебруара, а отварање је 9. марта. Очекујемо да ће радови почети у првој недељи априла. Предвиђени рок за завршетак радова је 70 дана. За ту намену издвојено је 22 милиона динара. Путни део ће бити двосмерног саобраћаја са тротоарима јер смо мислили на безбедност корисника пута, а са тим циљем ће бити изграђен и кружни ток – казао је Марошанин и позвао све обреновачке фирме, које се баве том делатношћу да поднесу понуде и узму учешће у најављеним радовима.

– Друга фаза реконструкције и уређења бањског комплекса која обухвата изградњу базена са бањском водом предвиђена је за следећу годину. Након завршетка друге фазе терен иза Хотела ”Обреновац” и цео простор око бањског комплекса ће бити потпуно непрепознатљив за наше суграђане. Реконструкција базена је већ започела, а поред ова два објекта које смо поменули планирана је и изградња Тржног центра са друге стране Улице краља Александра Првог – истиче Марошанин.