Почетком године је Градска општина Обреновац кренула у свеобухватну акцију уређења и чишћења града. У оквиру те акције, пре месец дана је у селу Конатице започето чишћење околине и корита реке Бељанице које је претворено у дивљу депонију. Радови су при крају, а изводе се у дужини од 2 километра у сарадњи са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац” и Јавним водопривредним предузећем ”Београдводе”.

Зоран Лапчевић из Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” је рекао да је ово једна од већих акција с обзиром да је цео простор од око 2 хектара био прекирвен смећем.

Председник Савета месне заједнице Конатице Марко Бабић је нагласио да ће убудуће овде строго бити забрањено одлагање комуналног отпада и да ће у ту сврху бити постављен видео надзор и у складу са тим и кажњавање починиоца. Бабић се захвалио ЈКП ”Обреновац” што је мештанима поделило канте за комунални отпад и најавио да ће у селу ускоро бити постављена и два велика контејнера. Он је апеловао на мештане да буду савесни и да не бацају смеће како би се сачувала животна средина.

Светлана Перишић начелник Одељења за инспекцијске послове управе Градске општине Обреновац је истакла да та инспекција наставља са кажњавањем починиоца који депонују смеће на местима која нису предвиђена за то и апеловала на све грађане да поштују комунални ред.

Саветник председника Градске општине Обреновац Дејан Камбер је казао да ће ове године бити уређени апсолутно сви водотокови другог реда на простору општине.

– То нису била обећања већ реалност, а примери су управо Бељаница и поток Колонија. Ми већ сад имамо спремну пројектну документацију за уређење Јасеначког потока и реке Марице у Дражевцу и тај простор ће бити уређен по узору на овај, који суштински изгледа лепше него икад – казао је Камбер.