У насељу Шљивице у Обреновцу настављени су радови на изградњи канализационог система. Тренутно се изводе радови који су предвиђени у другој фази. Представници Градске општине Обреновац и Јавног комуналног предузећа ,,Водовод и канализација” обишли су данас градилиште како би се уверили да активности теку предвиђеном динамиком.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић казао је канализација велики инфраструктурни пројекат за све мештане овог дела општине.
– Многи људи су имали негативна мишљења и критике када смо започињали овај пројекат, много проблема је и било на самом старту. Ми овај посао полако приводимо крају и ово су последњи радови. Урабани део Обреновца комплетираћемо завршетком канализационе мреже у насељу Шљивице – нагласио је Вранешевић.
Директор  Јавног комуналног предузећа ,,Водовод и канализација” Бранко Матић подсетио је да су у првој фази завршени радови на изградњу секундара и да се тренутно наставља изградња фекално-црпне станице. Он је истакао да ће 197 домаћинстава бити прикључено и да се очекује да комплетан систем буде завршен крајем марта.