Представници Градске општине Обреновац, заједно са Мис Србије Иваном Тришић обишли су данас малишане који о трошку Градске општине Обреновац бораве на Дивчибарама.

Позната Обреновчанка Ивана Тришић је рекла да јој је велико задовољство што је дан провела са малишанима из Обреновца.

– Много ми је драго што се дружим са децом из моје старе школе. У време када сам ја била мала, овакви програми нису били реализовани – казала је Ивана Тришић и додала да ће се  увек радо одазвати оваквим позивима општине.

Драган Блажић, помоћник председника општине је рекао да је мисица са основцима поделила своја искуства и објаснила им да није све у лепоти већ да је много више у души човека.

– Дивчибаре су омиљена дестинација Обреновчана, јер се за 2 сата вожње стиже до прелепог крајолика, пуног зеленила и садржаја за децу – истакао је Блажић и додао да у чарима Дивчибара тренутно ужива стотинак ученика ОШ ”Јован Јовановић Змај”.

Директор Спортско културног центра ”Обреновац” Иван Јегоровић је истакао да су конкретни програми које општина реализује, као што су ”Еко кампови” и ”Еко динар” директно утицали на смањење броја деце са болестима респираторних органа за 21,6 одсто у односу на 2012. годину.

За најмлађе Обреновчане у одмаралишту су обезбеђени бројни садржаји које спроводе обучени рекреатори. Деца током свог боравка свакога дана иду на планинарење и то различитим рутама, а километража се постепено повећава. У оквиру забавног програма, данас је у присуству Мис Србије организован избор за малу мис и мистера.

Како би се донела коначна одлука о избору атракције на базену који се гради у Обреновцу председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је деци поделио анкету и замолио их да заокруже предлог који им се највише допада.

Програм ”Еко кампови” подразумева бесплатан боравак на планинама за све ученике нижих разреда обреновачких основних школа током зимског или летњег распуста, а поред објеката на Руднику, Тари, Гочу и Букуљи, од ове године у понуди је и објекат Центра дечјих летовалишта на Дивчибарама.