Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић данас је обишла Обреновац где је са председником општине Мирославом Чучковићем и представницима стручних служби разговарала о развојним пројектима важним за Обреновац, као и о текућим активностима из ресора Министарства. Она је том приликом изјавила да ће бити размотрен захтев општине Обреновац да се железницом повеже са београдским аеродромом.

Она је након разговора са председником општине Обреновац Мирославом Чучковићем рекла да су дали предлог да се направи пруга до београдског аеродрома.

– У Европи се може видети да поред сваког аеродрома постоји железница, јер је то ефикасан вид транспорта. Свакако то није могуће ове године, али то ћемо анализирати, а надам се и релизовати – рекла је министарка.

Она је додала да је било речи и о пројекту станоградње за припаднике снага безбедности и да је та општина истог дана послала предлог локација за градњу, које су инфраструктурно опремљене. Како је рекла у Обреновцу би станови за ту намену могли да се граде у 2019. години.

Министарка Михајловић је у општини Обреновац уручила грађанима решења о озакоњењу објеката и истакла да је то једна од ретких општина без проблема са нелегално изграђеним објектима.

– Обреновац је, упркос свему што га је задесило претходних година, тренутно једно од највећих градилишта у Србији – рекао је председник општине Мирослав Чучковић. Он је подсетио да се на територији Обреновца гради аутопут у дужини већој од 20 километара, као и јединствен мост преко две реке – Саве и Колубаре и једна од највећих фабрика у Београду, а то је друга фабрика компаније “Меита”. Чучковић је додао да се граде и две фискултурне сале, у Скели и Звечкој и да се реконструишу локални путеви широм Обреновца.

– Данашњи састанак са потпредседницом Владе, њеним тимом и градским секретарима био је веома користан и конкретан – закључио је Чучковић.