Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас месну заједницу Скела, где је са мештанима разговарала о пројектима важним за ово село и проблемима које треба решити зарад бољег живота њених становника. 

– Данас сам овде не да бих вам давала лажна обећања, то чине неки други, попут Ђиласа и Шапића, не би ли се опет вратили да униште оно што ми поправљамо. Данас сам ту да чујем вас и да помогнем да живот у Скели буде још бољи – изјавила је Михајловићева.

Потпредседница Владе подсетила је мештане Скеле да је недавно завршена сигнализација у близини школе, али и да је у плану изградња фискултурне сале како би деца из Скеле била безбеднија и имала једнаке услове за одрастање као њихови вршњаци у Обреновцу и Београду.

– Знам да сте сви ви добри домаћини који сваког дана вредно раде. И све што смо до сада урадили, радили смо заједно и одговорно. Ми не дајемо лажна обећања. То нећете чути ни од председника Србије, ни од мене, нити од Српске напредне странке – рекла је Михајловићева.

У разговору са мештанима Скеле било је речи о завршетку изградње сеоске цркве, у чему ће јавна предузећа Коридори Србије, Путеви Србије и Грађевинска дирекција Србије помоћи, донирајући грађевински материјал, као и о другим пројектима везаним за живот мештана Скеле – изградњи аутобуског стајалишта на главном путу, изградњи недостајућих тротоара, реконструкцији моста преко канала Милоја-Бељинца, као и о изградњи фискултурне сале у селу.

Потпредседница Владе претходно је обишла радове на изградњи пута Обреновац-Шабац, деоницу од Скеле до Ушћа, дугу 4,2 километара.

– Имамо добру сарадњу са општином Обреновац, која добро познаје приоритете и ради одговорно и рационално – рекла је Михајловићева.

Обнова дела Шабачког пута од Скеле до Ушћа код Обреновца, у дужини од 4,2 километра, биће завршена у марту, најавила је Зорана Михајловић и истакла да је у путну инфраструктуру на територији општине Обреновац у последњих неколико година уложено је више од два милиона евра.

 

Председник општине Мирослав Чучковић је истакао да Обреновац има 29 села и да је још остала да се обнови та деоница од Скеле до Ушћа. Навео је да су остала да се ураде и четири пута оштећена због изградње Коридора 11.

Председник месне заједнице Скела Иван Стојић захвалио је потпредседници Владе, истакавши да је она први високи функционер Србије који је после више од 30 година посетио Скелу.

Присуствовали су директор Коридора Србије Зоран Бабић, в.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић, представници града Београда, Путева Србије, Грађевинске дирекције Србије, Инфрастрктуре железнице Србије и других предузећа.