Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром ”Обреновац” и Библиотеком ”Влада Аксентијевић”, током зимског распуста 2018. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 8 бесплатних радионица под називом ”Обреновац–град знања”.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић се јуче, са својим сарадницима, уверио у популарност овог програма. Наиме, он је присуствовао часу модерне гитаре, фотографије и грнчарске радионице.

Члан Већа Милош Станојевић рекао је да је у плану да се током овогодишње манифестације ”Обреновачко лето” организује наступ полазника школе модерне гитаре како би показали шта су све научили. Станојевић је објаснио да су поред поменутих радионица, организоване још и  радионица декупажа уз примену осталих техника, радионица сликања и цртања, радионица веза, радионица плетења прстима и квилинг радионица.

Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током зимског распуста.