Четири месеца након почетка, изградња нових дечјих базена у склопу постојећих отворених базена, тече предвиђеном динамиком. Радове је данас обишао председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић са својим сарадницима. Сви грађевински радови предвиђени у првој фази су завршени, док ускоро почињу да се праве и атракције, а отварање се очекује око 20. јуна.

Председник општине је овом приликом предложио да се и наши најмлађи суграђани укључе у креирање атракција тако што ће сами одабрати која им се највише допада. Биће спроведена анкета, а они ће одабрати какав тобоган ће од овог лета красити обреновачке базене.

“Овај објекат постоји од 1998. године, и ништа капитално до данас није урађено на њему. Ово је нешто што ће бити на корист свих наших суграђана, посебно наших малишана. До лета ћемо имати потпуно нови базен, са новим актракцијама и бићемо конкурентни свим аква парковима у кружењу.” – рекао је директор ЈП СКЦ “Обреновац” Иван Јегоровић.

Радови у првој фази подразумевају ископе, бетонске радове, завршне радове са керамичким плочицама, припреме за тобоган и уградњу филтера у машинском постројењу.

У овом делу града, на самом улазу у Обреновац, током ове године биће реконструисани и остали објекти.

“Потписали смо уговор када је у питању спа центар, односно будући медицинско-дијагностички центар, који ће у најкраћем могућем року бити адаптиран. Сада ће и овај део града добити нови изглед, са новим спа центром, тржним центром, са комплетним амбијентом центра града и уласка у град. У овом делу ће бити све оно што је најважније и када је у питању економски и рекреативно-спортски ефекат, и то ће сигурно у будућности бити важно за све грађане Обреновца.” – рекао је члан општинског Већа Милош Станковић.

Нови базен моћи ће да користе деца старости до 12 година.