На иницијативу и молбу становника насеља ,,Сивк”, председник ГО Обреновац, Мирослав Чучковић обишао је вишеспратнице на бројевима 99 и 101 у Улици Вука Караџића, те поразговарао са грађанима како би заједно пронашли решење вишегодишњег проблема прокишњавања кровова и влаге. У претходном периоду на територији Градске општине Обреновац решен је проблем санирања равних кровова.

Иван Стојић, председник Савета Треће месне заједнице казао је да се овим активностима наставља изузетна сарадња са општином Обреновац. Он је подсетио да је овај проблем актуеалан више деценија и да ће се у наредном периоду тражити решење за санацију косих кровова.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је да на територији општине постоји 400 стамбених заједница и да је преко 200 изабрало управника зграда.

– Они су отворили рачун у банци и способни су да приме средства од државе и изврше санацији и инвестиционо одржавање својих зграда. На том рачну лагерује се и новац који они уплаћују сваког месеца. То нам пружа прилику да све ове проблеме које смо сад чули и који су реални животни проблеми, убрзано решавамо. Овим путем бих апеловао да и остали изврше регистрацију што је пре могуће. И кровови и лифтови и простори око зграде биће предмет финансирања у наредним годинама. Прва средства уложићемо у ове две зграде као пример и то је ствар која се никада неће заустави. То је нова активност општине Обреновац са дефинисаним буџетским средствима – рекао је Чучковић и истакао задољство што ће општина заједно са станарима учествовати у овим пројектима.

Овом приликом најављено је и санирање зграда у насељу Ројковац.

Оставите коментар