Данас је у месној заједници Звечка одржан састанак са мештанима поводом почетка изградње канализационе мреже дуж Ваљевског пута од скретања за Улицу Цара Лазара до Улице Солунског фронта. Састанку су присуствовали представници Градске општине Обреновац, Дирекције за грађевинско земљиште Града Београда и ЈКП Водовод и канализација.

Средства за изградњу ове канализационе мреже опредељена су из буџета града Београда и пласираће се преко Дирекције за градско грађевинско земљиште. Обезбеђено је 40 милиона динара за прву фазу, а након спровођења поступка јавне набавке, радови могу почети најраније за два месеца.

Директор ЈКП Водовод и канализација Бранко Матић је објаснио да су овим пројектом обухваћена сва домаћинства са парне и непарне стране дуж поменутог потеза.

– Овим пројектом предвиђено је више од 80 прикључака, а специфичност овог дела општине је извесна денивцелација у терену због које је и израда пројекта канализације специфична. Средствима Дирекције за изградњу града Београда креће се у извођење радова, а ми ћемо наставити са пројектовањем – казао је Матић и навео да је тренутно у току пројектовање канализације за Шабачки пут у Звечкој као и да је у току извођење радова на изградњи секундарне канализационе мреже у Уровцима и Кртинској.

Петар Лалић председник Савета месне заједнице Звечка је изразио задовољство пројектима који се у протекле две и по године спроводе у Звечкој због којих то село и Савет проживљавају препород. Он се захвалио општини и граду јер излазе у сусрет захтевима мештана.

Председник Скупштине општине Обреновац Мирко Вранешевић је истакао да је прошло пола века откако је канализациони систем на територији Обреновца почео да се гради. Он је рекао да је поносан што се ове године завршава последњи део градске зоне, то јест канализација у насељима Шљивице и Браће Југовић.

Оставите коментар