Данас је, у оквиру програма ”Еко кампови”, пут наших најлепших планина, Таре и Дивчибара, кренула још једна група од 350 ученика основних школа. Овај програм подразумева бесплатан боравак на планинама за све ученике нижих разреда обреновачких основних школа током зимског или летњег распуста. 

Активност одлазака малишана на климатски опоравак реализује се од 2012. године и овај пројекат је јединствен у Србији. Оно што је новина у односу на претходне године јесте то што Центар дечјих летовалишта располаже још једним новим одмаралиштем на Дивчибарама.

Директор Спортско културног центра ”Обреновац” Иван Јегоровић је истакао да је боравак на планинама важан за децу јер представља климатски опоравак и доприноси њиховом здравственом стању.

– Нажалост, овај програм је нападан од стране различитих људи, али ево већ седам година функционише на радост свих малишана, њихових родитеља и на радост општине Обреновац. Данас смо испратили седам аутобуса, а током овог зимског распуста ће укупно 582 деце уживати на планинама – казао је Јегоровић.

За најмлађе Обреновчане у одмаралиштима су обезбеђени бројни садржаји. Деца ће током свог боравка имати еколошке радионице, еколошке квизове, упознавати се са околином, географским подручјем и свим оним што је у оквиру њиховог еколошког програма.