Фабрику приватне фармацеутске компаније “Фарманова” у Обреновцу јуче су посетили челни људи Европске инвестиционе банке, Банке Интесе као и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Разлог за посету је било потписивање уговора о кредиту Европске инвестиционе банке и Банка Интесе вредном 30 милиона евра за подршку малим и средњим предузећима. Уговор су потписали потпредседник ЕИБ Дарио Сканапијеко и председница Извршног одбора Банка Интеса Драгиња Ђурић која је подсетила да та банка има изванредну сарадњу са ЕИБ.

Дарио Сканапијеко је током обиласка фабрике рекао како је она идеалан пример економије. Он је навео и да је ЕИБ спреман да подржи дигитализацију у Србији и увођење брзог интернета у све школе и додао да је банка тежиште у финансирању ставила на развој инфраструктуре, енергетику и подршку малих и средњих предузећа, која су покретачи развоја и запошљавања.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао како је општина пре неколико година била у фокусу свих људи који су могли да нам помогну, али данас смо присутни и развојним пројектима.

– Нас радује то што је Европска инвестициона банка одобрила грантове за приватне предузетнике у Обреновцу као и 1,5 милиона евра за изградњу школе и фискултурне сале у насељу Звечка – рекао је Чучковић и додао како ће се отварањем новог аутопута отворити и могућности за развој и ширење предузетништва на територији Обреновца.

Током година, компанија ”Фарманова” је пролазила кроз различите фазе развоја до данашњег статуса, једног од највећих произвођача лекова, медицинских и дијететских средстава, у чијем је склопу модерна фабрика која задовољава строге стандарде Европске уније у Обреновцу.