Након што је прошле године завршена реконструкција ламеле Б обреновачког варошког купатила, познатијег као „Стара бања”, данас су започети радови на реконструкцији и санацији котларнице. За те потребе Градска општина Обреновац је издвојила 15,8 милиона динара, а радови ће трајати до 31. марта.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин је рекао да је ово први у низу објеката у овој години у који се инвестира.

– У протеклој години смо уложили 28 милиона динара која смо добили од Министарства туризма и општине Обреновац, те смо заввршили радове на ламели Б. Сада радимо наставак радова на санацији и комплетној реконструкцији котларнице, чији први темељи и постаменти датирају из 1928. године. Тадашња котларница је вероватно радила на угаљ као и наша последња. Нова котларница значи потпуно нови систем загревања воде. У питању је најновија генерација котлова која гарантује потпуно уживање корисницима и штити животну околину, јер стари систем који је био заснован на ложењу угља одлази у историју – истакао је Марошанин и додао да пројекат обухвата грађевинске радове, елетро и машинске радове као и конструкцију и санацију обе бунарске бушотине бањске воде које се налазе на овом простору.

Марошанин је напоменуо да је предузеће већ данас послало захтев Министарству и конкурисало за нова средства за радове на ламели А.

– Уколико нам буду одобрена та средства очекујем да ћемо током ове грађевинске сезоне, завршити комплетне радове на реконструкцији објекта старе бање, и предати је свим корисницима на коришћење.

Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић је изјавио да ће модерна бања бити пријемчива свим старосним групацијама, иако је до сада традиционално била популарна међу старијим суграђанима, те да ће сезона купања и лечења бити отворена на време.