Данас је у хали 4 Београдског сајма отворен Девети међународни сајам предузетништва “Бизнис база”. Сајам ће бити отворен до 4. децембра од 10.00 до 19.000 часова.

На овогодишњем међународном сајму предузетништва око 300 малих привредника и предузетника из Србије и региона представиће своје производе и услуге, док ће велики системи и јавни сектор представити своју понуду намењену малим и средњим предузећима.

На сајму предузетништва, чији је мото “Кључ успеха”, учествују представници Холандије, Мађарске, Италије, Индије, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе и Македоније. 

На сајму се данас представила и Градска општина Обреновац, као и неколико малих и средњих предузећа која послују на територији општине Обреновац. Председник општине Жељко Јоветић је представио Индустријску зону у Уровцима, као и план формирања Индустријске зоне Ушће-Скела. Током презентације наглашена је стратешка опредељеност општине Обреновац ка еколошки чистим технологијама и представљени су  пројекти из те области који су до сада реализовани (соларни колектори, соларни пуњач, уређаји за уштеду електричне енергије у јавој расвети).
Своје презентације имало је и привредно друштво за пружање услуга “ПРО ТЕНТ”, предузеће за саобраћај и туризам “Банбус” и предузеће за машинску обраду,  производњу и извоз делова алатних машина “Ива 28”.
Презентацији су присуствовали члан Градског већа Жељко Ожеговић и Станија Вишекруна из Секретаријата за привреду.

Током три дана трајања манифестације биће организован и бројни пратећи програм, семинари, промоције и презентације. Сајам је оцењен као веома значајан, јер у Србији има 335.000 малих и средњи предузећа у којима је запослено око 850.000 људи.