На територији месних заједница Уровци и Кртинска данас су започети радови на ширењу канализационе мреже, након којих ће се стећи услови да се преко 500 домаћинстава прикључи на канализациону мрежу.

Директор Јавног комуналног предузећа Водовод и канализација Бранко Матић је истакао да је пројекат започет 2014. године, када је урађено око 3 километра примарне канализационе мреже од ТЕНТ-а А ка насељу Младост.

– Том приликом су урађене и две фекалне црпне станице, једна у Уровцима и једна у Кртинској. Сада се бавимо секундарима, то јест довођењем канализационе мреже до сваког становника. Договорили смо посао на изградњи фекалне црпне станице Уровци 2 и на изградњи око 700 метара нове мреже у овим насељима са припадајућим прикључцима у вредности од око 20 милиона динара – казао је Матић и истакао да у оквиру овог пројекта јесте и све оно што би мештани требало да плате за прикључак. Матић је додао да ће предузеће у наредним данима са представницима месних заједница обићи свако домаћинство и разговарати са мештанима о свим потенцијалним проблемима, а то су углавном места на којима је потребно поставити прикључак као и документација неопходна за подношење захтева. Он је напоменуо да, иако је за овај посао планирано 30 милиона динара, целокупан посао је уговорен за 20 милиона динара, те да је 10 милиона динара уштеђено.

– Преостала средства ће бити искоришћена за пројектовање и онога што до сада није било укључено у пројекат а то су насеља Младост и Бреска, као и улице Баштованска, Мајданска и Шабачки пут – рекао је Матић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је окупљеним мештанима објаснио да ће средства која су преостала бити искоришћена за пројектовање канализације за насеље Бреска као и за увођење у систем дивље канализације у насељу Младост. Чучковић је рекао да ће се у наредном периоду на мрежу прикључити и насеља Браће Југовић и Шљивице и дао обећање да се неће зауставити док последња кућа не добије канализацију.

Представници савета месних заједница Уровци и Кртинска истакли су значај радова у олакшавању свакодневног живота и потребу свих становника овог краја на изградњи канализационе мреже.

Мирко Вранешевић председник Скупштине Градске општине Обреновац је истакао да је овај пројекат добар пример сарадње општине Обреновац и града Београда, односно општине и Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда. Вранешевић је истакао да се са дирекцијом сарађује већ дуги низ година и да се реализују пројекти системски, плански и смислено.