Данас су испред хотела ”Обреновац” чланови Комисије за безбедност у саобраћју уз помоћ патроле саобраћајне полиције организовали акцију поделе пакета прве помоћи возачима моторних возила.

Том приликом је председник комисије Мирко Вранешевић рекао да је претходна година била година у којој се догодило најмање саобраћајних незгода и несрећа са смртним исходом на територији општине Обреновац.

– Откако се води евиденција од стране Градског секретаријата за саобраћај и Агенције за безбедност у саобраћају смањен је број саобраћајних незгода у 2017. години. Прошле године смо имали низ акција, којима смо се трудили да обухватимо све старосне групе и све типове возача и учесника у саобраћају, од пешака, бициклиста, тракториста, возача моторних возила до најмлађих, то јест, ђака. Те акције су имале за циљ подизање свести о опасностима које вребају у саобраћају. Пакет прве помоћи је најважнији део додатне опреме, али многи возачи не обраћају пажњу и немају навику да их проверавају – казао је Вранешевић и подсетио да је још 2012. године донет закон који предвиђа постојање пакета прве помоћи у возилима. Он је истакао да је вероватно многим пакетима до сада истекао рок трајања, те да је данашња акција својеврстан апел на појачану пажњу у саобраћају и поштовање прописа.

– Данас возачима делимо пакете прве помоћи којима рок истиче тек за 5 година уз наду да им никада неће затребати, али уз савет да тај пакет некоме може спасити живот – нагласио је Вранешевић.