Данас су у Спортско-културном центру „Обреновац” потписани уговори са спортским клубовима који су укључени у програм „Еко динар”.  Програм обухвата плаћене чланарине за сву децу узраста од 10 до 18 година која се налазе у такмичарском процесу, а програм у потпуности финансира општина Обреновац. 

Председник Комисије за спорт Градске општине Обреновац Милош Станковић казао је да наставља програм који је значајан за развој сваког детета у Обреновцу.

-Резултат овог програма је пре свега велика осамостаљеност у свим школама спортова, додатни ефекат је и сам економски ефекат за породичне буџете свих родитеља, што није мала ствар. Јер ако родитељи имају двоје деце то је на годишњем нивоу око 10 000 динара. Такође оно што је трећа ствар то је да клубови имају сигуран и сталан начин финансирања преко овог програма. Морам да похвалим све спортске клубове, до сада нисмо имали апсолутно никавих проблема, ако буде неких сугестија или неких неправилности, Комсија за спорт и ја смо увек на располагању – рекао је Станковић.

Реализација програма ,,Еко динар” започета је крајем 2012. године и већ пуних шест година више од 15000 деце имало је прилику да се бесплатно бави спортом. 45 клубова потписало је уговоре данас са Градском општином Обреновац. Представници клубова истакли су значај програма пошто редовни извори финансирања омогућавају лакше функционисање свих спортских секција.

Програм “Еко динар” је допринео омасовљавње спортских активности у Обреновцу. У 2018. години више од 2500 деце биће у програму бесплатних чланарина.