У већини обреновачких основних школа током лета завршене су неопходне санације и реконструкције у школским објектима. Основна школа у Грабовцу и основна школа “Јефимија” су нешто касније кренуле са радовима, али и они су у овом тренутку завршени и школе су потпуно спремне за квалитетније обављање наставе.

– У школи у Грабовцу урађено је доста тога на побољшању квалитета рада ученика и запослених у школи. Урадили смо замену унутрашње столарије на неким кабинетима, учионицама и тоалетима. Обављена је и замена дотрајалих подова у учионицама, кабинетима, трпезарији, кухињи и на улазу у школу. Урађени су радови од керамичких плочица, постављене су зидне керамичке плочице, као и ламинат подови у кабинетима за техничко и информатику. Улаз у школу је био дотрајао и оштећен, тако да смо и то у склопу ових радова санирали – рекла је директорка основне школе у Грабовцу.

Завршени су и радови на систему вентилације у ОШ “Јефимија” који су износили око два милиона динара.

– Радови на систему за вентилацију су почели почетком новембра, радило се викендом и у поподневним сатима да се не би реметила настава. Систем за вентилацију је дефинитивно завршен, извршене су пробе и он функционише без проблема. То ће нам омогућити много боље услове за рад у току другог полугодишта – рекао је директор ОШ “Јефимија”. 

Завршетком ових радова завршава се са улагањем у основне школе за 2010. годину. За инвестиционо одржавање основних школа у овој години је из буџета ГО Обреновац издвојено око 35 милиона динара.

– Ово су последња средства која се троше ове године. Обишли смо основну школу у Грабовцу. Тамо су урађени подови, стављена су нова алуминијумска врата, сређен је улаз у школу… У ОШ “Јефимија” проблем је била неадекватна вентилација. Она је урађена, али половично и није била у функцији. Од пуштања у рад ове школе, а то је било 2004. године, систем вентилације не функционише. Због тога су постојали проблеми у трпезарији, у фискултурној сали и многим другим просторијама у школи. Било је потребно да добијемо сагласност од градског Секретаријата за образовање, чија је то и надлежност, да општина Обреновац финансира те послове – изјавио је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.