На реци Сави данас је на Забрежју по пети пут одржано пливање за Часни крст. Манифестација је одржана на Забрежју код Кајак кану клуба, а организатори су Црквена општина и Градска општина Обреновац. Ове године учествовало је 48 пливача, а прва је до крста допливала једина дама која је учествовала Марина Ранковић. Она је са осталим такмичарима препливала стазу дугу 33 метра.

Марина Ранковић је до сада учествовала три пута на овој манифестацији, али је ове године захваљујући џентлменском гесту осталих учесника допливала прва. Том приликом је она изразила захвалност према осталим учесницима и рекла да јој је част што је учествовала. Марина Ранковић је истакла да је вода била ледена али да је њен мотив због кога је учествовала био јачи и да јој је драго што је баш на свом трећем учествовању успела да стигне до крста прва.
Председник Спортског савеза Обреновца Андрија Бецин је казао да је број учесника због њихове безбедности ограничен.
– Можда нам ова година и буде најбоља до сада, с обзиром да су се сви учесници ујединили и пустили девојку да победи. То је била и моја жеља одавно, иако су сви који учествују, заправо, победници – казао је Бецин.
Подршку догађају дала је Ватрогасно-спасилачка јединица Обреновац, Кајак кану клуб Забрежје, Министарство унутрашњих послова, Дом здравља Обреновац као и клуб борилачких спортова Кнез Лазар.
Сви учесници добили су пригодне поклоне од Градске општине Обреновац и цркве. Пре самог пливања одржана је литургија и концерт хорске групе ,,Обреновачке девојке”.