Последња група од 30 учесника Програма за омладинске лидере из Србије допутовала је у Србију 21. новембра 2010. године, после једномесечног боравка у Америци. Они ће у Србији започети акције у којима ће моћи да примене своја знања и стечена искуства у Америци.

 
Најмлађу групу овогодишњег програма за омладинске лидере Србије чинилo је двоје ђака и један одрасли учесник из Обреновца, као и млади из Кикинде, Зрењанина, Блаца, Сокобање, Смедерева, али и општина Савски Венац и Палилула. Током боравка у Америци похађали су тренинге у циљу развоја вештина за спровођење акција, обилазили су школе и различите културне, друштвене и политичке интитуције. Идеја пројекта размене садржана је у поруци “Иди види – врати се и подели” и циљ јој је да учесници програма наставе са радом и испланиране акције спроведу у Србији.

Прва у низу акција учесника SYLP-а је прикупљање књига за децу из Свратишта. Осим тога учесници програма ће се ангажовати и на прикупљању помоћи становницима  Краљева. Велико окупљање свих учесника овогодишњег програма размене планирано је у периоду од 10. – 12. децембра 2010. године. То ће бити прилика да млади представе резултате поменутих акција али и даљих планова за ангажовање на територији општина у којима живе.

SYLP – Serbian youth leadership  програм су реализовала је Канцеларија за младе у сарадњи са Грађанским иницијативама и уз подршку организације World Learning из Вашингтона. Програм финансира Одељење за образовање и културу U.S. State Department и спроводи се уз подршку Амбасаде САД у Београду.