Председник Већа градске општине Обреновац дана 15.12.2017. године, на основу члана 27. став 1. Закона о јавном информисању и медијима („Службени гласник РС“, број 83/14, 58/15 и 12/16 – аутентично тумачење), чланова 30, 37 и 38. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Службени гласник РС“, број 16/16 и 8/17), чланова 53. и 55. Статута градске општине Обреновац („Сл. лист града Београда“, број 19/14 – пречишћен текст и 73/14), члана 6. Одлуке о буџету градске општине Обреновац за 2017. годину („Сл. лист града Београда“, број 133/16, 9/17, 29/17, 52/17 и 72/17), по претходно прибављеном мишљењу Већа градске општине Обреновац са седнице одржане 15.12.2017. године, донео је

РЕШЕЊЕ

о расподели средстава за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса  у области јавног информисања путем појединачног давања из буџета градске општине Обреновац

  1. Додељују се средства у износу од 32.000,00 динара, Удружењу грађана „Знање имање“ из Београда, Александра Белића 23, за суфинансирање Пројекта „Моје село“, који се реализује путем медија PINK INTERNATIONAL COMPANY.
  2. Пренос додељених средстава извршиће се са функције 830 – Услуге емитовања и штампања – конто 465111 Остале текуће дотације и трансфери, Пројекат 12010004 – Остваривање и унапређивање јавног интереса у области јавног информисања.
  3. Средства ће се исплаћивати из буџета градске општине Обреновац, на основу закљученог уговора о регулисању међусобних права и обавеза.
  4. Удружење грађана „Знање имање“ је дужно да додељена средства по закљученом уговору користи наменски према структури трошкова назначеној у Пријави за појединачно давање.

Реализацију пројекта из тачке 1. овог Решења ће пратити Кабинет председника градске општине Обреновац.

  1. Удружење грађана „Знање имање“ је дужно да пројекат реализује до истека 2017. године и да поднесе Извештај о реализацији пројекта  из тачке 1. овог Решења и достави доказе о наменском коришћењу финансијских средстава.

Извештај се подноси на обрасцу „Наративни и финансијски извештај“ (Образац бр. 2) који је објављен на званичној интернет страници градске општине Обреновац.

  1. Ово Решење је коначно.
  2. Ово Решење се објављује на званичној интернет страници градске општине Обреновац и доставља Удружењу грађана „Знање имање“ из Београда, Александра Белића 23 у електронској форми.

О б р а з л о ж е њ е

Удружење грађана „Знање имање“ из Београда, Александра Белића 23 је поднело пријаву за појединачно давање ради суфинансирања пројекта „Моје село“  –  телевизијског програма којим се кроз три телевизијске емисије које ће бити емитоване путем медија PINK INTERNATIONAL COMPANY у децембру месецу 2017. године, а у којима се представља живот на селу, као и сви потенцијали савремене пољопривредне производње на територији градске општине Обреновац, сходно одредбама Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Сл. гласник РС“, број 16/16 и 8/17).

Разматрајући наводе пријаве за појединачна давања ради суфинансирање пројеката Удружења грађана „Знање имање“ председник Већа је утврдио да су испуњени услови и критеријуми предвиђени Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Сл. гласник РС“, број 16/16 и 8/17) за појединачна давања, те је донето Решење као што гласи у диспозитиву.

Средства су додељена овом удружењу због чињенице да велики број гледалаца поклања поверење медијској кући путем које се емитује овај програм и чињенице да наведена медијска кућа у потпуности задовљава јавни интерес грађана на територији градске општине Обреновац и испуњава све тражене критеријуме.

УПУТСТВО О ПРАВНОМ СРЕДСТВУ: Ово Решење је коначно и против њега се може покренути управни спор у року од 30 дана од дана достављања Решења.