Завршени су радови на тоталној реконструкцији пута од Манастира у Грабовцу до Шабачког пута. Наиме, радови су започети крајем октобра прошле године, инвеститор је Република Србија, а извођач радова је било Предузеће ”Strabag”.

Деоницу реоконструисаног пута су данас обишли председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, његови сарадници и представници месне заједнице Грабовац.

Раша Прелић, председник Савета месне заједнице Грабовац је истакао да су радови урађени у року као што је било и обећано.

– Радови су завршени упркос лошим временским условима. Ми мештани, а и многи други који користе ову деоницу смо задовољни јер више нема рупа. Током протекле године су рађени многи некатегорисани путеви, међутим, ово је један од највећих инфраструктурних пројеката у Грабовцу – казао је Прелић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је приликом обиласка обећао да ће Обреновац бити премрежен модерним саобраћајницама док се не дође до последње куће.

– Немамо времена за велике церемоније, немамо времена за пресецања политичких врпци, народ је гладан добрих и модерних путева, машине су сад, и по снегу, већ отишле у Дражевац, радићемо спајање Дражевца и Баљевца. Такође ћемо радити и пут Скела – Ушће, радићемо Ваљевски пут у Љубинићу, радићемо улицу Драге Вуковића Корчагина од кривине до пруге и десно од месне заједнице до Шабачког пута. Комплетна 2018. година ће бити посвећена изградњи модерних саобраћајница као што је ова данас – рекао је Чучковић и апеловао на све да се нове саобраћајнице користе пажљиво, да се на њима не вози брзо како би се сачували животи возача и осталих учесника у саобраћају.

Радован Манојловић, помоћник председника Градске општине Обреновац је истакао да је у разговору са мештанима договорено да се започне са санацијом моста у Шеварама. Тај посао ће бити урађен почетком године заједно са Јавним водопривредним предузећем ”Београдводе”, а остали радови, истиче Манојловић, који се тичу сечења обала, асфалтирања, уређења каналске мреже иду својим током.

Из Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине је овом приликом обећано да ће у наредном периоду на овом простору бити изграђено на десетине појилишта за ситну дивљач, а од маја ће у оквиру школског дворишта бити уређено и постављено ново дечје игралиште.