Градска општина Обреновац је током 2017. године покренула низ програма који су намењени побољшању услова живота и друштвеног активизма старијих суграђана. Један од тих програма који је намењен пензионерима, наставља се и током ове године, а подразумева излет за пензионере који се организује сваке суботе у циљу унапређења њиховог слободног времена. После Опленца и Фрушке Горе, обреновачки пензионери од ове суботе ће ићи у обилазак знаменитости Смедерева.

Општина Обреновац је одвојила значајна финансијска средства како би у току ове године пензионерима омогућила бесплатне излете, што је један од видова пажње према својим најстаријим суграђанима, захваљујући чијем раду и труду се развијао Обреновац. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић позвао је све пензионере да се пријаве, јер је у плану обилазак Србије током целе године.

– Ми смо њима желели да се одужимо на овај начин, да им организујемо бесплатне излете за обилазак наше прелепе Србије и да на тај начин употпунимо њихово слободно време. Настављамо да будемо град једнаких шанси за све, јер сви пензионери са територије наше општине имају право да иду на бесплатне излете – рекао је председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић и додао да ће се Општина Обреновац и убудуће трудити да има велики број лепих пројеката намењених најстаријим суграђанима.

Обреновачки пензионери су до сада били у прилици да посете Опленац, задужбину Карађорђевића, Краљеве винограде, Фрушку Гору, манастир Ковиљ, кућу Лазе Костића, а јуче је једна група пензионера заједно са председником општине Обреновац кренула пут Смедерева.

– Као што смо обећали нашим драгим суграђанима, нашим пензионерима који су изнели велики терет наших економских реформи, да ћемо наставити са активностима везаним за излете, ево овог пута ми то и чинимо. Ми настављамо од данас и сваке суботе редовно излете са пензионерима с тим да смо променили релацију. Овога пута посетићемо Смедерево. Наравно, након обиласка Смедерева следи наше уобичајено дружење уз добар ручак и музику. Ја овога пута позивам све пензионере са територије Градске општине Обреновац, невезано да ли су партијски опредељени или не, јер општина Обреновац ово организује за све наше старије суграђане, да се пријаве за овај излет у својој Месној заједници или у општини, а ми им обећавамо добар провод – рекао је члан већа, доктор Обрад Исаиловић.

Излет у Смедерево обухвата обилазак Смедеревске тврђаве, Старог града и Виле Обреновића која је затвореног типа, али је Градска општина Обреновац добила сагласност Владе Србије за улазак у тај објекат.

Након обиласка знаменитости Смедерева, обреновачки пензионери су уз ручак и музику уживали у ресторану “Поглед” са погледом на Дунав.