На основу члана 15. Закона о војној, радној и материјалној обавези (”Сл. гласник РС”, бр. 88/09 и 95/10), и члана 4. став 3. Уредбе о начину и поступку извршавања војне, радне и материјалне обавезе („Сл. Гласник РС“ бр. 100/2011), позивамо сва лица мушког пола, рођена 1999. године и старијих годишта, која из одређених разлога нису уведена у војну евиденцију у календарској години у којој су навршила осамнаест година живота да се јаве у

ЦЕНТАР МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

О Б Р Е Н О В А Ц

Улица Вука Карaџића бр.74  канцеларија 39 ради увођења у војну евиденцију.

Увођење у војну евиденцију вршиће се сваког радног дана, у периоду од 16.01.-28.02.2018. године, од 09.00 до 15.00 часова.

Регрут који се уводи у војну евиденцију, треба да понесе личну карту. Уколико је не поседује, држављанство Републике Србије доказује изводом из матичне књиге рођених или уверењем о држављанству, а у иностранству- и важећом путном исправом.

Регрути који бораве у иностранству дужни су да се ради увођења у војну евиденцију, јаве надлежном дипломатско – конзуларном представништву Републике Србије.

Општи позив производи исто правно дејство као и појединачни позив (чл. 10 Закона о војној, радној и материјалној обавези).

 

ЦЕНТАР МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ОБРЕНОВАЦ