Обреновац ће ускоро добити први јавни тоалет на простору код зелене пијаце. Радови на изградњи овог објекта почели су пре двадесетак дана на месту где се налазио стари тоалет.
Директор Јавног комуналног предузећа Владимир Лалић је о радовима на изградњи јавног тоалета рекао:
– Идеја је да направимо један модеран објекат у центру града какав Обреновац и заслужује. Тоалет ће имати просторију за инвалиде и рампу јер желимо да направимо функционалан објекат који ће бити доступан свима.  Радови су почели пре двадесетак дана и  морали смо да кренемо у комплетну реконструкцију,  јер смо након рушења видели да су цеви старе, испуцале, да нема хидроизолације и зато смо хтели да направимо један добар објекат.

Радове на изградњи новог јавног тоалета обавља фирма Изотекс. Ово је само део послова који се односе на уређење центра града.

– Кад уђете у нечију кућу, ресторан, или кад уђете у школу погледате како изгледа тоалет, и на основу тога можете да процените ко живи у тој кући, ко ради у ресторану и ко управља школом и можете да процените какви су то људи. Неозбиљно је да један град који изгледа лепо, а ја мислим да Обреновац тако изгледа,  нема јавни тоалет и захваљујући Јавном комуналном предузећу и Градској општини Обреновац ми ћемо га имати у нашем граду – изјавио је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.

Паралелно са овим радовима обављају се радови на асфалтирању платоа код Јавног комуналног предузећа. Реч је о паркингу који ће бити намењен за продају робе из возила.Тако ће на паркингу код зелене пијаце бити изричито забрањено паркирање камиона из којих се продаје роба.

– Ми се тренутно суочавамо са проблемом да је на централном градском паркингу пуно возила и продаваца који продају своју робу из камиона. На тај начин се  заузима огроман простор, а ми иначе имамо проблем са паркирањем. Идеја је да се сви  камиони изместе са овог простора и да се преместе код ЈКП-а, а ми ћемо обезбедити адекватан простор за њихово паркирање – рекао је Владимир Лалић.

Радови на изградњи новог тоалета код зелене пијаце требало би да буду завршени у наредне две недеље.